ka | en
TSU

მასალები საქართველოს სოკოების ეთნომიკოლოგიური შესწავლისთვის

ავტორი: ინგა კუპრაძე
საკვანძო სიტყვები: ეთნომიკოლოგია, ტრადიციული გამოყენება, საქართველო
ანოტაცია:

ლიტერატურული წყაროების, საჰერბარიუმო ნიმუშების და საქართველოს სხვადასხვა კუთხეში 2014-2016 წლებში ჩატარებული ეთნომიკოლოგიური კვლევების ანალიზის საფუძველზე დადგინდა, რომ ადგილობრივი მოსახლეობა ოდითგანვე იყენებდა /იყენებს სოკოებს, როგორც საკვებად ასევე სამედიცინო, დეკორატიული და სხვ. მიზნით. გავრცელებული საჭმელი სოკოების 150-მდე სახეობიდან ადგილობრივი მოსახლეობა საკვებად იყენებს 30-მდე სახეობის სოკოს. ამ მხრივ ყველაზე მეტად ფასობს ნიყვი(Amanita caesarea) ქამა(Agaricus), ხეთამხალი(Pleurotus ostreatus) მანჭკვალა (Armillaria mellea).



Web Development by WebDevelopmentQuote.com
Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates
Supported by Hosting24.com